Френската полиция е задържала след разпит кинолегендата Жерар Депардийо по обвинения в сексуално посегателство, каза източник от полицията за вестник Монд. Полицията разпитва 75-годишния актьор по обвиненията на две жени, че ги е нападнал – едната на снимачна площадка през 2021 г., а другата на други снимки през 2014 г.

Първата жена го обвинява, че я е нападнал, когато е била член на екипа на игралния филм от 2022 г. „Зелените капаци“. Сценографът, който подаде официална жалба през февруари, заяви, че Депардийо я е сграбчил, докато е излизала от снимачната площадка в частен хотел в Париж, опипвайки я и правейки нецензурни коментари, преди бодигардовете му да го спрат.

Втората жена твърди, че той я е опипвал "цялата" и е правил "неуместни" забележки, докато тя е била асистент на снимачната площадка на филма „Le magician et le Siamois“ ("Магьосникът и сиамката").

Депардийо вече е обвинен за изнасилване от 2020 г., след като актрисата Шарлот Арнулд твърди, че я е изнасилил през 2018 г., когато тя е била на 22 години и е била болна от анорексия. Повече от дузина жени отделно го обвиниха в сексуално насилие. "Никога не съм малтретирал жена", сподели тогава Депардийо пред вестник Le Figaro.

Друга жалба за сексуално посегателство, подадена миналата година от актрисата Елен Дарас, която каза, че Депардийо я е опипвал и й е предложил по време на снимки на филм, е отхвърлена поради изтекла давност.