Започва изграждането на довеждащия водопровод на село Брестовица. Със символична първа копка ще бъде дадено началото на изграждане на довеждащия водопровод на село Брестовица. Церемонията ще се състои утре, 30 април от 14:30 часа на помпена станция „Брестовица 2“.

Трасето, по което ще се работи е с дължина около 8 километра. То започва от построените от община „Родопи“ 3 нови водоизточника, които са с чиста вода и много добър дебит.

След четири години усилена работа и битка с институциите от страна на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов и общинска администрация, ВиК-дружеството и с пълната подкрепа на ОбС „Родопи“ , проектът за подмяна на водопроводната мрежа на село Брестовица започва да се изпълнява.

Дотук се стигна и след поредица от протести на жителите на селото, които четири години защитават правото си да пият чиста вода.
Миналата седмица стана ясно, че управителят на ВиК –Пловдив е подписал договора за заем за изграждането на един от участъците, който ще доведе водата до мрежата на Брестовица.

От община „Родопи“ вярват, че държавата ще осигури финансиране за целия ВиК проект на селото. Защото чистата вода е обществено благо и безусловно право на всеки човек.