Три години и половина ще лежи в затвора рецидивистът Наско Караманов, който в края на януари тази година, нападна и ограби възрастна жена в Столипиново. Той ще изтърпи присъдата си при първоначален строг режим.

Днес 40-годишният мъж получи поредната си присъда по повдигнато обвинение, че на 23 януари 2024 г., при условията на опасен рецидив, е отнел парична сума в размер на 65 лева, документи и други вещи, от владението 76-годишната Веска Биволарска, като е употребил за това сила.

Възрастната жена е пенсионерка по болест. В същия ден, преди обяд, тя пазарувала в магазин „Кауфланд“ на бул. „Цариградско шосе“. Продуктите сложила в количка, която ѝ помагала и за придвижване. Докато се придвижвала по улица „Ландос”, В. Биволарска била пресрещната и нападната от крадеца. Според обвинителния акт, мъжът я блъснал и избутал на земята, издърпал портмонето ѝ и побягнал. В последствие с парите си купил цигари и хероин.

Не след дълго 40-годишният Караманов бил арестуван. От досието му станало ясно, че е многократно осъждан.

Днешната си присъда Караманов получи след като сключи споразумение с прокуратурата. Предвид това, че мъжът е с множество присъди и е извършил престъплението в условието на опасен рецидив, прокурор Тодор Павлов поиска минимум 3 години и 6 месеца затвор. Караманов и адвокатката му Екатерина Бъндева се съгласиха и съдът одобри договорката между страните. Крадецът трябва да заплати и разноските по делото, който са в размер на малко над 500 лева.

Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Парите на възрастната жена за възстановени.

Съдят рецидивист, ограбил пенсионерка в Столипиново, за да си купи хероин и цигариЗаради 65 лева, 40-годишният мъж може да получи до 10 години затвор