Отдавна рушащата се къща, станала известна в столичния квартал "Стрелбище" като развъдник на плъхове и зарази, продължава да се разпада. Вече и оградата й откъм улицата също е рухнала. 

Както TrafficNews разказа, съседите от блока в непосредствена близост до остатъците от къща, са подавали множество сигнали. Те са възмутени от мърсотията, опасностите и животинките, които приютява постройката. 

Къща - развъдник на плъхове възмущава от години жителите на "Стрелбище"Те са подавали множество сигнали до Столичната община, но години наред къщата стои и приютява бездомници

И към този момент къщата продължава да стои на средата на предвидена улица, която би отпушила трафика в квартала. Има ли развитие с казуса, ТrafficNews отново попита архитекта на район "Триадица" - Иван Шишков. По думите му, районната адмиистрация и Столичната община активно работят за премахването на къщата. Изработва се оценката на имота за обезщетение на собствениците, но администрацията планира да поиска предваритлено изпълнение. Така, дори и собствениците да обжалват оценката, кметството ще започне с разчистването на терена.