Почетният председател на ДПС Ахмед Доган вече е собственик на резиденцията в Бояна, прочула се като Боянските сараи. След като миналата година придоби 70% от "ТЕЦ Варна", нова сделка в началото на 2019 г. го прави притежател и на простиращия се върху 5 дка комплекс, където отдавна живее.  

Това  е станало след като топлоцентралата е купила 100% от "Делта епсилон"- компанията, собственик на хотела в полите на Витоша, пише „Капитал”. Цената по сделката засега не е известна.

Сараите се водят хотел с две звезди, в тях редовно се събира активът на ДПС, там държи и традиционните си коледни речи Доган, който на 29 март ще навърши 65 години. Сред атракциите на резиденцията са пауните, които се разхождат свободно.  Имотът на ул. "Стар Беловодски път" в Бояна е затворен за обществен достъп и има собствена охрана.

Според отчетите на "Делта епсилон" основната дейност на придобитото от Доган дружество са хотелски услуги и кухненска продукция.

 Преди десет години в компанията работят 23 души, но сега са 9. Активите също се стопяват от около 1.5 млн. лв. до 766 хил. лв.,

 но реалната стойност на имението вероятно е в пъти по-висока, смятат брокери. Досега собствеността в "Делта епсилон" е поделена между  Румен Асенов и Красимир Дюлгеров. Асенов притежава и фирмата "ИСА инженеринг", която е построила самия сарай.

Нейна собственост е СПА комплекс "Исмена" в Девин. Другият съсобственик  Красимир Дюлгеров през 1992 г. основава "Тера тур сервиз", която няколко години по-късно продава на фирма на Валентин Златев.

На 14 януари двамата са джиросали акциите на ТЕЦ „Варна”, която през 2017 г. беше купена от семейството на бившия транспортен министър Данаил Папазов.  След влизането на Доган в дружеството децата на Папазов запазиха 30% дял, а самият той остана изпълнителен директор.

Решението за покупка на сараите е взето от борда на "ТЕЦ Варна" още на 18 септември 2018 г. - малко след влизането на почетния шеф на ДПС. След прехвърлянето на акциите новият собственик на 6 февруари 2019 г. е решил да направи и промени в управлението на "Делта епсилон . От борда излизат Румен Асенов и турският гражданин Хюсеин Ардали.

На тяхно място влизат Огнян Монов и Шабан Узун. Според "Капитал" Узун е работил в сарая като сервитьор. Именно той е бил човекът, открил трупа на самоубилия се началник на кабинета на политика Ахмед Емин. Изпълнителният директор на "Делта епсилон" Нина Петрова-Кашкина остава на поста си.