Строежът на пловдивския зоопарк е замразен, потвърди кметът Иван Тотев. Той заяви, че решението е изцяло на Община Пловдив поради обективните причини с разследването. Към момента не е ясно кога строителството ще бъде рестартирано, но обяви, че след изборите на 26 март ще се вземе решение какво да се прави след това. В момента обектът има  изададен Акт 10.

Припомняме, че СГП обвини кмета Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и районния кмет Димитър Колев за строежа на зоокъта. Според обвинението градоначалникът е ощетил Община Пловдив с 1 милиона лева, които са отишли за фирмата изпълнител „Запрянови 03”.

В момента в зоопарка има само няколко маймуни, които са в новите си хабитати.

22  са всички местообитания, като във всяко едно от тях може да се отглеждат по 40-50 животни, ако видовете им позволяват. След откриването трябва да станат 23 с новопроектирания хабитат за тигър. 

Хабитатите ще се доближават максимално до естествената среда на животните. За мечките е заделена площ от 3 декара, която ще наподобява гора. Вътре те ще имат собствени басейн с рекичка, както и различни храсти с плодове.