Във връзка с предстоящите празнични почивни дни по-голяма част от магазините, куриерските фирми и моловете  в Пловдив ще са с ограничено работно време. TrafficNews проследи промяната.

Хипермаркетите "Kaufland" ще са със стандартно работно време на 3 и 4 май – от 7 часа до 21 часа. На 5 май, Великден, клиентите могат да пазаруват от 9 часа до 18 часа. На Гергьовден магазините ще отворят с час по-късно – от 8 часа до 21 часа.

Магазините на веригата "Лидл" ще почиват изцяло в неделя. В петък те ще са отворени от 8 часа до 22 часа, но в събота краят на работния ден ще бъде в 21.30 часа. На 6 май Лидл ще работи с обичайното работно време.

Магазините "BILLA" също са със специално работно време. На Великден обектите ще отворят в 10 часа и ще затворят в 19.30 часа. През останалите празнични дни работното време е редовното – от 7.30 до 22 часа.

За удобство на клиентите магазините на веригата "ТМАРКЕТ" ще работят със стандартно работно време на Великден и Гергьовден – от 8 часа до 22 часа.

Моловете в града също ще бъдат с ограничено работно време.

На 3, 4, и 6 май мол „Пловдив” ще работи както обикновено – от 10 часа до 21 часа, а зоната за хранене – до 22 часа. На 5 май работният ден отново ще започне в 10 часа, но ще приключи в 18 часа, включително и зоната за хранене.

На Великден мол „Марково тепе” ще отвори врати в 10, но ще затвори в 19, а не както обикновено – в 21 часа. През другите празнични дни работното време остава стандартното.

Куриерската фирма „Спиди” ще работи в петък с намалено работно време – от 9 часа до 13 часа. 4, 5 и 6 май са обявени за почивни дни.

„Еконт” също работят с променено работно време. На 3 и 6 май клиенти ще бъдат обслужвани от 9 часа до 15 часа, а 4 и 5 май са почивни.