Още преди ДНК анализът да е готов, Велико Минков беше убеден, че e баща на бебето на Габриела. Малкият бил пълно негово копие: "Тестът показва изключително убедително, че аз съм бащата на детето, като ако трябва да го изразим в проценти това е 99 % с още 9 9-ки след запетайката и една 8-ца, така че по-убедително от това не може да бъде", каза Велико Минков, баща на малкото дете на Габриела, пред БНТ. 

ДНК тест потвърди: Велико Минков е баща на едно от децата на Габриела ПееваКъм настоящия момент за двете деца се грижат родителите на убития Пейо Пеев

Досега Габриела отричаше детето да е на Велико, а в акта за раждане, като баща е вписан убитият Пейо Пеев, тъй като двамата сключили брак седмица преди раждането. Велико Минков обаче води дело за бащинство в бургаския съд още от септември 2023-та, като следващото заседание е насрочено за 14 ти май. Той призовава Габриела да признае иска: "Ако го направи това в следващите дни до 14 -ти тя ще покаже, че поставя детето на първо място", каза Велико Минков, баща на малкото дете на Габриела.

Преди два дни софийският апелативен съд пусна под домашен арест майката, обвинена в убийство. Потърсихме я на домашния й адрес.

Габриела отказа да коментира резултатие от теста. Децата в момената са при семейството на Пейо. Основните грижи за тях полага сестра му. Тя също е недоволна и притеснена от това, че Габриела е под домашен арест. Според нея това може да е първа стъпка към връщането на децата на майката, което няма да е за тяхно добро.

"Във времето тя ги е неглижирала, за което излизат все повече доказателства. Детето, с което съм неотлъчно последните 3 месеца постоянно разказва, че е оставяно само и има изключително голям страх да не бъде оставено, казва че е оставяно само с малкото бебе", разказа Милена Йорданова, сестра на убития Пейо Пеев.

Велико и семейството на Пейо се сближиха след бруталното убийство. Той редовно вижда сина си и гарантира, че дори при потвърдено от съда бащинство, няма да разделя двете деца.