Детска градина „Чучулига“ в Пловдив обявява откриването на своята нова изложба, вдъхновена от богатството на биоразнообразието, което обитава нейния двор. Тя ще бъде открита за посетители официално в 10:30 часа на 8 май в Регионалния природонаучен музей в Пловдив с песни и танци от младите творци-природолюбители. Пловдивчани и гости на града ще имат възможност да я разгледат до 5 юни 2024 година.

Изложбата се организира с подкрепата на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Събитието ще предложи на публиката възможността да се потопи във вълшебния свят на детската креативност, обогатен с послания за опазването на околната среда и биоразнообразието.

От сови и кълвачи до катерички, диви гълъби и синигери – всички тези удивителни същества, които наблюдават ежедневно в учебното заведение, са вдъхновили децата, родителите и учителите на ДГ „Чучулига“ от всички възрастови групи да създадат произведения от рециклирани и природни материали. „Изложбата представлява не само творчески процес, но и образователен опит за нашите деца. Чрез нея те научават за важността на биоразнообразието и значението на опазването на природата“, споделя ръководството на ДГ „Чучулига“.

Всички посетители са поканени да видят уникалните творби, креативността на децата и тяхната любов към природата.