Истинска драма се разигра тази сутрин в центъра на Пловдив. Защитници и противници на отглеждането на котки в домашни условия се събраха на улица „Дондуков”. Днес принудително трябваше да бъдат изведени близо 10 котки и две кучета  от дома на Маргарита Кехайова и сестра й Минка Лулчева, които според някои комшии са отглеждали три пъти повече животинки. Частен съдебен изпълнител Мариана Обретенова, придружена от полиция и ветеринари, влезе в дома на двете жени, а събралата се тълпа ги освиркваше и крещеше „Убийци”. Оказа се обаче, че котките вече не са в жилището, а са предадени на доброволци, които да се грижат за тях.

„Ако искате да ви заведа вкъщи да видите за каква смрад става въпрос, не можем да си поканим гости, не можем да живеем спокойно. И ние обичаме животни, но ние знаем как да се грижим за тях. Двете сестри събират дори котки от улицата с бълхи и глисти, изхождат се в двора и ние сме принудени да настъпваме фекалиите”, разказаха хората, подали жалба пред репортер на TrafficNews.bg.

При вида на частния съдебен изпълнител на майката на двете сестри й прилоша и се наложи да извикат бърза помощ. Маргарита и Минка пък обвиниха съседите си в алчност, според тях в дъното на тези обвинения стои материален интерес. Съседите, подали жалбата, искали да изгонят двете сестри от етажа.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg