Развитието на Летище Пловдив е важна, обществено значима за целия регион тема. Затова на срещата на  негово превъзходителство извънредния и пълномощен посланик на Русия у нас Анатолий Макаров с бизнеса от региона  водачът на листата на БСП за България Георги Търновалийски  постави въпроса за възможността руски компании да отворят постоянни или нови чартърни линии.

„За съжаление се оказа, че на всички проведени досега срещи с руски туристически компании и бизнесмени не е присъствал никой от ръководството на аеропорта. Не са били представени нито неговите възможности за обслужване на полети, нито възможностите на региона за културен и балнео и уелнес туризъм. За нашите гости бе странно, че Пловдив е изключен от туристическия поток, въпреки своите дадености. Г-н Макаров изказа своето учудване, че едно толкова добре уредено летище не се ползва, самият той даде пример, че ако има възможност би летял до Пловдив, защото от тук, достигането до която и да е точка на България е още по-лесно. Посланикът даде пример  колко по-удобно  за туристите би било от Пловдив да отидат до Карлово, където да се насладят на българската роза или до   Хисаря, а защо не и до Велико Търново“, сподели недоумението на гостите парламентаристът.

В 43. Народно събрание нееднократно поставях въпроса за съдбата на Летище Пловдив, неговото концесиониране и управление. Ще продължаваме да търсим решения, с които да бъде разширена дейността на Летище Пловдив. Пловдивският аеропорт е стратегически обект за Южен Централен район. В 44 Народно събрание ще търсим и законодателна инициатива, чрез която летищните такси да остават като пряк доход за дружеството, подобно на летище София, категорично заяви водачът на листата  на БСП за България.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!