Ново домашно куче бе покосено от силната отрова в Кършияка, научи TNS.bg. Това е голдън ретривърът Джеси. Тя е починала при същите обстоятелства- поглъщане на отровата ланат. Неприятната случка се разиграва до Френската гимназия, където всеки ден школото се посещава от стотици ученици. Те също могат да станат жертва на силния токсин, за който сме писали многократно в наши публикации. Той е изключително отровен както за животни, така и за хора. Няма мирис и вкус и може да се постави на различни примамки и места.

Със същата отрова над 15 кучета, сред които и бездомни такива се натровиха в Кършияка. Опечалените им собствениците търсят всякакъв възможен начин да открият изверга хвърлящ отровата. Внесена е молба и в полицията от собствениците, а днес наш репортер научи, че един от потърпевшите- Румен е изпратил и писмо до кмета на Пловдив Иван Тотев.

Румен Димитров, за който писахме в предишните ни статии е собственик на 9-месечната Хера. Навръх Коледа тя умира след като бе отровена с ланат на кучешката площадка в парк "Рибница", зад зала Строител.

След този инцидент последваха още осем уморени животинки само за коледните празници. Седмица по-късно жертвите на отровата станаха близо 15 домашни и улични кучета. 

Някои собственици с общи усилия търсят виновника и по всякакъв начин съдействат на органите на реда. Издирват записи от камери, очевидци и всякаква информация. Както вече писахме създадена е и Фейсбук страница, която подканва всеки, който може да помогне да се присъедини и да пише. Групата от ден на ден расте все повече.

„Пазете любимците си!” пишат стопаните на отровените кучета. Те са разлепили и информационни табели за отровата с предупреждение, че „Изрод избива кучетата в Кършияка”.

Още за изрода, тровещ кучета в Кършияка може да видите ТУК

TNS.bg