„Нека да дадат някакво предложение, ние сме готови да отговорим веднага.  Готови сме и за отчуждаване”, това заяви собственикът на 16-те дка зад хотел „Санкт Петербург” Байрям Солак по повод исканията на гражданите.  Той потвърди, че през 2017 година го е купил от Георги Гергов през хотел „Санкт Петербург”, а мотивът е „защото се продавал”.

На въпрос каква е цената на имота, Солак каза, че ще чакат описанието на стойността му от независими оценители.  През 2006 г., когато парцелът бе апортиран в „Пълдин туринвест”, бе оценен на над 10 млн. лева. След това 2 дка от площта бе изкарана от целия имот и от 18 дка той стана на 16.

Досега от „Парадайс гардън резиденс” не са внасяли никакви инвестиционни намерения, а и такива въобще нямали,  каза управителят на фирмата. В предишен разговор с TrafficNews.bg Солак бе заявил, че има намерение за изграждането на паркинг.

Относно сечта на дърветата, Солак заяви, че те са били отрязани, тъй като имотът е частен и ако се случи някакъв инцидент, те ще носят отговорност.

Припомняме, че над 200 протестиращи вчера поискаха Община Пловдив да си върне имота от 16 дка в Кършияка. Кметът на района Ральо Ралев също се включи в подписката.

Повече по казуса – вижте в линковете:

Пловдивчани блокират булеварди, ако паркът в Кършияка се застрои, искат Общината да го купи ВИДЕО/СНИМКИХората са категорични, че каквото и да се случва чисто административно, те няма да позволят строителството на каквото и да е

Над 200 недоволни пловдивчани обградиха кмета на Северен и го заливат с въпроси ВИДЕО/СНИМКИХората се вдигнаха на протест срещу застрояването на парк зад хотел Санкт Петербург, Ральо Ралев:

Ще се застроят ли 18 дка парк зад хотел „Санкт Петербург” в Пловдив? Върви масова сеч СНИМКИЗелената площ в район „Северен” е частна от близо 13 години след апорт в „Пълдин туринвест”