Представителите на Инициативния комитет за запазването на парка зад хотел "Санкт Петербург", местната власт - в лицето на областния управител Здравко Димитров и кмета Иван Тотев и собственика на терена Байрям Солак постигнаха предварителна договорка за бъдещето на спорния терен.  Предстои в понеделник да бъде сформирана работна група, която ще обсъжда бъдещето на имота. Едната част вероятн още остане парк, а в другата част ще се строи. "Оценката на терена е 14 милиона лева, но собственика няма намерениеда го продава, тъй като има инвестиционни намерения" заяви адвокатът на Солак - Иван Демерджиев. От своя страна кметът Тотев заяви, че покупката на този имот не стои на дневен ред и общината няма как да плати тези пари. 

На този етап Общината ще поеме грижата за парка и ще се занимава с поддръжката му, косенето на тревата и пръскането срещу комари и кърлежи. 

Припомняме, от месеци пловдивчани протестират в защита на парка зад хотел "Санкт Петербург", който може да бъде застроен. Преди месец лично премиерът Бойко Борисов увери жителите, че е разпоредил в плана на Пловдив въпросният все още незастроен терен, който е частна собственост, да остане парк и да бъде озеленен.

Междувременно кметът на район "Северен" Ральо Ралев бе арестуван.