Масова сеч на дървета тече в парк зад хотел „Санкт Петербург”.  Наши читатели ни изпращат сигнали, че освен повалянето на здрави дървета, теренът се заравнява, а на място се забелязват и геодезисти. Хората недоумяват какво се случва, а слухът е, че имотът е продаден, за да се застрои.

Всъщност теренът от близо 18 дка на ул. „Полк. Сава Муткуров" и ул. „Полк. Дрангов" попадна в активите на смесено дружество още през  2006 година.  Макар местните да смятат, че теренът е общински, а предназначението му е за парк,  имотът бе от първите апортни вноски в добре познатото дружество „Пълдин туринвест” зад което стои Георги Гергов. Тогава смесеното дружество, чрез което бе взет и Международен панаир Пловдив, придоби имоти от 23 млн. лева с решение на Общинския съвет през 2006 година. За 4 години делът на Община Пловдив бе стопен от 75 % на 25 % чрез  вдигане на капитала.

След това имотът зад хотел „Санкт Петербург” попадна в изцяло частни ръце. В момента той е в активите на компанията „Парадайс гардън резиденс” с управител Байрям Солак. Дружеството, което е с капитал от 2 лева, е регистрирано в село Мулдава, Асеновградско.

Към момента няма внесено инвестиционно предложение за терена. Досега поддръжката му винаги е минавала през частни фирми, тъй като общинските предприятия не работят в частни терени.

TrafficNews.bg  се свърза и с управителя на фирмата – Байрям Солак. Той обясни, че в момента теренът се почиства , тъй като се изпълнява предписание от Община Пловдив. Сечта на дърветата той описа като „санитарна”.

На въпрос дали има инвестиционно намерение за този имот, Солак заяви, че не се предвижда строителство. Има вариант обаче за изграждането на паркинг на част от имота. Все още обаче не може да се каже колко ще бъде голям и къде точно ще е разположен.