Проектът за Околовръстно шосе ще се раздели на два етапа – от връзката с магистрала „Тракия” до Коматево и от Коматево до кръговото на изхода на Пловдив, посока Асеновград. Тази идея бе дадена от областния управител Здравко Димитров по време на регулярната среща в Областна администрация.

Димитров се ангажира да намери решение и на проблема с железопътната линия на КЦМ, която пресича трасето и в момента създава пречка за проектирането на пътя.

Също така изграждането на кръгово кръстовище на изхода на Пловдив бе обособено в отделен проект. В момента се съгласува парцеларният план, за да се стартират отчуждителите процедури.  Първо трябва да се изчистят проблемите с проектирането и да се стартира изграждането на един от най-важните пътни възли, които ще свързват Асеновградско шосе, Околовръстното и Източната тангента на Пловдив.

Основната цел на днешната среща, на която присъстваха представители на АПИ, фирмата изпълнител, Напоителни системи, ЕВН “Електроразпределение – Юг“, ОПУ – Пловдив, проектанти, главни архитекти и експерти на общините, Областна администрация - Пловдив и кметовете на общините Асеновград, Куклен и Родопи, бе да се изчистят проблемите по основния проект, за да се премина на следващия етап по изграждане на локалните платна на Асеновградско шосе.