Планинари се разминаха на метри от мечка на път за Райското пръскало. За щастие животното било кротко и само продължило по пътя си, а туристите се разминали само с екстремния спомен. Историята разказва жена, която изкачвала планината в красивата местност заедно с група от 16 души. На връщане от хижа Рай туристите се спрели на информационната табела с препоръки какво да се прави при среща с мечка. Прочели указанията и се посмели, а малко след това се оказали и в близка среща с дивото животно.

„Замръзнахме на място, тя ни гледа, гледа, обърна се и си продължи по своя път, а ние по нашия”, коментира очевидката, която споделя историята си във фейсбук.

Под поста на жената и други туристи споделят, че също са виждали мечката в района. Мъж разказва, че е видял животното на 24 май тази година, когато бил на поход с двама приятели.

„Понеже аз вървях около 15 метра пред моите приятели и чувам, че нещо търчи много бързо и се спуска надолу, но не виждам какво. Не обърнах голямо внимание......и след миг, Баба Меца изскочи на 5 метра пред мен....замръзнах на място (телефонът ми беше в ръката, но не събрах смелост да снимам), а моите приятели като наближиха и също я видяха, тръгнаха да се връщат назад, аз само успях да им викна ,,стойте и не мърдайте", гледа ме около 40-50 секунди в лицето и слава Богу си продължи по-пътя”, коментира във фейсбук планинарят.

Припомняме ви, че Райското пръскало е най-високият водопад на Балканския полуостров. Красивата местност е само на 70 километра от Пловдив в Стара планина. Посоката, която трябва да поемете, е Калофер, а след това местността „Паниците”, която е само на 6 километра от града на Ботев. И от там тръгвате пеша към хижа „Рай”.