Арменец е в ареста, след като е задържан със сак пълен с оръжие и боеприпаси в Пловдив, научи TrafficNews.bg. 33- годишният Армен Хакобян е бил засечен от полицейски патрул в Съдийския квартал. Полицаите го спрели за проверка, но той хукнал да бяга , като по пътя изхвърлил чантата, която носел. ченгетата от патрула успели да го настигнат в двора на училище в квартала и му сложили белезниците. 

По-късно, при обиска в сака са открити два пистолета и голямо количество боеприпаси. Едното от оръжиетя е марка "Браунинг", а другото - "Макаров" със заличени номера. 

Хакобян е задържан в Следствения арест, а откритите  оръжия предстои да бъдат проверени в базата данни на полицията, за да се провери дали с тях не е извършено престъпление. 

Армен Хакобян е роден в Ереван, но от няколко години живее в България, въпреки че има забрана за влизане в страната. Той е със статут на бежанец, което прави невъзможна екстрадицията му.

Хакобян е задържан за 72 часа в следствения арест, а утре Районна прокуратура ще реши дали иска постоянна мярка за неотклонение. Повдигнато му е обвинение по чл.339 за незаконно притежание на оръжие.  

TrafficNews.bg