56-годишен инвалид е в болница с опасност за живота, след като се опитал да се самоубие, скачайки от втория етаж. Сашо Тодоров е със счупен таз и вътрешни травми, а лекарите не са сигурни дали ще оцелее. Това е третият опит на мъжа да сложи края на живота си за последните две години. 

Трагедията се разиграла в блок в ЖР "Тракия" снощи, но драмата започнала още следобед. Сашо живеел при приятелката си Ваня, като и двамата според съседи злоупотребявали системно с алкохол. Вчера жената излязла пред блока, а той започнал да й звъни по мобилния телефон и да настоява да се прибере. Тодоров е с тежка операция на тазобедрената става и през повечето време е в инвалидна количка. 

"Звънеше й буквално през 30 секунди и й крещеше, че ще запали апартамента, ако не се качи. Тя му каза да си гледа работата. След това се обадил в полицията и заплашл, че ще се самоубие. Дойдоха полицаи и една пожарна кола и два часа го успокояваха" разказаха съседи. 

След като полицията и пожарната си тръгнали, Сашо отново възобновил телефонния терор. След като ваня категорично отказала да се качи при него, той успял да се придвижи със стола си до терасата, изправил се и се прехвърлил през парапета. Пред очите на няколко човека от блока, които в същото време се прибирали от работа, той се строполил на плочките пред магазина за зеленчуци. 

"Качиха го в линейката и го откараха в болницата. Ваня започна да плаче и само повтаряше, че го обича" разказаха съседки. 

Жената е бивша учителка по математика, която след развода си, буквално се сринала. От няколко години живеела със Сашо, а съседите се оплакват от непрекъснатия шум и кавгите им. 

Сашо за трети път скача от терасата, като при предишните инциденти се е разминал със сравнтелно леки травми. 

"И двамата трябва да ги настанят и да ги лекуват някъде, а не ние да плащаме дето разкарват полицаи и пожарни", коментира възмутена съседка. 

Съседите са категорични, че институциите спешно трябва се намесят 

 

TrafficNews.bg