12-годишен веган се самоуби, след като хулигани го замеряха с месо в училище. Луи Фетън сложил край на живота си във ваната в дома си в графство Уотърфорд. Почернените родители споделят, че момчето им било подложено на непрестанен тормоз заради решението си да не докосва нищо, което е от животински произход.

Момчето тръгнало на терапии при психолог, като в същото време започнало да се самонаранява. За да избягва конфликти с деца от училището, по време на обедната почивка Луи излизал на улицата. За да преживее стреса дори започнал да пуши. 

Негова учителка потвърждава информацията, че Луи пушел много и се събирал с по-големи ученици, съобщава „Дейли мейл”, цитирани от Блиц. "Не съм забелязвала да е толкова депресиран, че да иска да сложи край на живота си.

Училището ще направи всичко възможно подобно нещо да не се повтаря”, казва тя.   Срещу школото е започнало разследване. А родителите на момчето все още не могат да повярват, че той се е самоубил. По думите им, напоследък всички заедно обсъждали предстоящата училищна екскурзия, на която трябвало да кара ски.