Първата ракета на страната ни продължава да изумява с невероятните удари. След това изпълнение от видеото, носителят на 17 титли от Големия шлем и още куп рекорди в тениса Роджър Федерер ще се изправи срещу едно от лицата на новата генерация Григор Димитров в демонстративен мач в зала "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк.

Двубоят ще бъде тази нощ в 4.00 часа българско време и ще бъде предаван пряко по БНТ HD.

Преди швейцарецът и българинът да излязат на корта, те ще бъдат подгрени от две от най-големите имена в женския тенис - Моника Селеш и Габриела Сабатини. Двубоят между носителката на девет титли от Големия шлем и шампионката от US Open 1990 ще започне в 1.30 часа.

Преди близо 25 години в същата тази зала двете изиграват първия в откритата ера на тениса петсетов мач при жените. Това се случва във финалите на WTA, а Селеш печели трофея след успех с 6:4, 5:7, 3:6, 6:4, 6:2. Двете са изиграли 14 мача помежду си, като родената в Югославия тенисистка има 11 победи, а аржентинката - три.

Тази нощ в MSG ще бъдат обявени имената и на новите членове в Залата на славата. Това ще са французойките Амели Моресмо и Мери Пиърс, руснакът Евгений Кафелников и испанецът Серхи Бругера.

Основното събитие на вечерта ще изправи 33-годишния Федерер и 23-годишния Димитров един срещу друг за четвърти път. Швейцарецът спечели убедително и трите мача досега, като дори не загуби сет.

TrafficNews.bg