Ремонтно-възстановителните дейности на полицейската приемна в Шекер махала започнаха днес. Приемната се намира на улица „Дилянка”. Сградата и преди се е ползвала с тази цел, но в момента е в неизползваемо състояние. Това ще се промени след месец. Възстановяването на приемната е по инициатива на вицепремиера Валери Симеонов. През месец май той и районният кмет Ральо Ралев се срещнаха с жители на махалата, оплакващи се от ситуацията там - незаконното сторителство, шумът и нерегламентираното изхвърляне на боклуци.

Община Пловдив е осигурила 35 хиляди лева за подготовка на помещението, а ремонтът вече започна. Очаква се до месец приемната да бъде завършена и открита. В нея ще работят трима униформени. Полицейската приемна в Шекера ще е с работно време от 08:30 до 17:30 ч. През останалото време районът ще се обслужва от дежурните в Трето районно.

В момента в пловдивската полиция тече конкурс за 39 нови полицаи. Намерят ли се такива, ще се увеличи броя на работещите и в полицейската приемна на улица „Дилянка”. Това разкри шефът на МВР-Пловдив гл. комисар Атанас Илков.

Идеята на приемната е служителите на реда да са по-близо до жителите на Шекер махала и да реагират по-бързо на техните сигнали. Освен това работещите в приемната ще изпълняват и превантивна дейност, която се очаква да засили реда в един от кварталите в Пловдив с преобладаващо ромско население.

Да инспектира сградата, чийто ремонт започна днес, в Пловдив дойде вицепремиерът Валери Симеонов. Той припомни, че жители на Шекер махала са стигнали дори до София с молба да се вземат мерки срещу безобразията, големия шум и неуредиците в квартала. Вицепремиерът посочи, че процедурите, сред които тази и за обществената поръчка, са отнели повече време, отколкото реално ще е нужно, за да се ремонтира приемната. 

Що се отнася до събарянето на незаконните постройки, 10 такива от южната страна на улица "Дилянка" вече са били съборени. Това бе първата вълна на масово събаряне на незаконни постройки в квартала, а в момента текат процедурите и за бутането на още сгради.