Ремонтите на автомагистрала "Тракия" спират през летния сезон заради очакваното засилване на трафика, съобщи регионалният министър Николай Нанков. Той обясни, че всеки петък и неделя по магистралите и главните пътища ще бъде ограничавано движението на тировете.

Заради летния сезон и увеличаващите се катастрофи от Пътна полиция се предвидили 2 акции - "Ваканция" и "Лято". Едната е насочена към децата и тяхната безопасност, а в рамките на другата ще има повишено присъствие на катаджии по пътищата към морето.

От пътна полиция обясниха, че всички камери за скорост работят и ще бъдат изкарани.

"Нашият анализ показва, че в последните 5 години юли месец винаги е топ 3 по жертви от катастрофи. Целта ни е това да не се случи тази година", обясни главен комисар Христо Терзийски.

Той посочи, че от тази година освен служители на охранителна полиция към морето са пренасочени и катаджии. 6 от тях ще работят на територията на община Несебър, оборудвани с най-новите тестове за наркотици, поясни полицай номер 1.

"Анализът ни показва, че там, където са приключили ремонтите и пътят е подобрен, стават повече катастрофи. Затова молил хората да карат внимателно", каза шефът на АПИ Светослав Глосов.