Работи се по всички версии за убийството на 30-годишната Виктория Маринова в Русе - включително и такива, свързани с професионалната й реализация и с личния й живот. Това заяви на извънреден брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Младата жена, която бе брутално убита, оставя 6-годишно момиченце сираче.

Сигналът за откритото тяло на Маринова, която е административен ръководител на телевизия ТВН и водещa на предаване, е подаден в 14.18 часа вчера от гражданин. Заместник-директорът на полицията в Русе Илиян Енчев поясни, че трупът е намерен в обрасла с растителност зона. На няколко метра от него са открити и вещи на жертвата - ластик за коса, обувка, слушалки.

Окръжният прокурор заяви, че са извършени огледи и претърсвания, включително на жилището й, иззет е автомобилът, който е ползвала, разпитват се свидетели. Колата не била в близост до мястото, където е открито тялото, но било установено, че е оставена там от Маринова. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата от сутринта вчера до времето, когато е получен сигналът.

При откриването на тялото са липсвали мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата ѝ, лични документи, както и част от дрехите. Затова е отнело време да се установи самоличността на жертвата. Полагат се всички усилия, за да се установи къде се намират тези вещи и така да се стигне до извършителя.

В 14.24 часа вчера е подаден сигнал на тел. 112, че в района на тенис кортовете е намерен труп. Първоначално са забелязани следи от кръв, след това безжични слушалки, розова маратонка и в храстите е забелязан труп на жена. Според експертизата до момента смъртта е настъпила вследствие от удари по главата и задушаване.

В разследването са включени екип от Главна дирекция Национална полиция, а вещи на жертвата са изпратени за анализ в Националния институт по криминалистика. Работи се по всички възможни версии убийството да е извършено случайно, планирано, включително и заради работата й, което обаче с счита за по-малко вероятно.

Според близки на жертвата, Виктория е тренирала и е смятала да участва в маратона днес при Сребърна, пише novini.bg. Затова е тренирала и подготвяла участието си. Преди да отиде да бяга, тя е била на кафе с приятели в заведение в района на Парка на младежта.

В разследването участват и служители от криминалния отдел към ГД "Национална полиция", пише Дневник. Окръжният прокурор на Русе добави, че Националният институт по криминалистика и криминология вече изследва веществените доказателства, открити на място, като в кратки срокове се очакват заключения от тях, за да има по-голяма конкретност и разследващите да са по-ефективни в работата си.

Смъртта била причинена от комбинирана травма на главата и задушаване, като разследващите нямат данни извършителите да са повече от един.

"По случая се работи денонощно. Имаме експертен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя", каза Георгиев и се въздържа да навлезе в обсъждане на отделните версии, свързани както с липсата на вещите у жертвата, така и с работата и личния й живот.

Началникът на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в Русе гл. инспектор Николай Кожухаров допусна вероятност версията, свързана с професионалната кариера на Маринова, да отпадне на по-късен етап от разследването.

Жестоко убийство на ТВ водеща потресе Русе30-годишната жена е била изнасилена и пребита, намерена е обезобразена и задушена в храсти близо до Дунав