На 4 април всяка година се отбелязва Световният ден на безстопанствените животни. Това е ден, в който се отдава специално внимание на над един милион бездомни животни по света. Ден за състрадание, съпричастност и грижа.

С отбелязването му се цели да се насочи общественото внимание към проблема с бездомните животни, да се припомни, че тяхното място не е на улицата, да осъзнаем своята вина, че сме допуснали толкова кучета и котки да скитат по улиците, и че всеки от нас може да допринесе тези животни да имат по-щастлив живот, заявяват от дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в Община Пловдив.

По повод Деня на бездомните животни от пловдивския общински приют „Приятел завинаги“ канят всеки, който желае да се сдобие с домашен любимец,  утре - 4 април 2018,  да посети приюта на 4-ти километър „Пазарджишко шосе“ и да одомашни куче. Всеки посетител на приюта може да разгледа на място част от изложбата „Щастливо одомашнени“ или да разходи куче от приюта в специализираната площадка за социализация и работа с доброволци.

Новият собственик на всяко одомашнено в този ден куче ще получи специален подарък.

Друга част от изложбата „Щастливо одомашнени“ може да бъде разгледана пред сградата на БНБ на ул.“Райко Даскалов“ преди подлеза на аптека „Марица“.

Бъдете отговорни и съпричастни, призовават общинските експерти!