Пожарът на борсата в Първенец бе потушен от пожарникарите, предаде репортер на TrafficNews.bg. Пламъците са тръгнали около 8 часа сутринта и са обхванали една от задните съоръжения на търговец на плодове и зеленчуци. По това време хората са били в предната търговска част на обекта. В засегнатото помещение е имало пластмасови каси, дървени палети и друг амбалаж на склад. 

Собственикът на обекта е прегледал записа на камерите,  като на него се вижда как огънят се самовъзпламенява. Вероятна версия е пренесена искра от вятъра от близките контейнери за смет, където може би е имало тлеещи отпадъци. Поради силния вятър огънят бързо обхваща част от амбалажа в склада. Според собственика на засегнатия обект няма умишлена намеса в пожара, като друга възможност е огънят да е тръгнал от хвърлена неизгасена цигара.

Пожар избухна до борсата в Първенец, три пожарни гасят пламъците СНИМКИЗапалени са пластмасови отпадъци

Щетите по обекта са значителни – запалили са се агрегатите на хладилните камери, както и част от оборудването. Има стопени кабели, като поради тази причина временно електрозахранването е преустановено. Очаква се, след като токът бъде пуснат, да се направи проверка и да се констатира колко от електроуредите са повредени. 

В момента пожарникарите продължават да поливат зоната, за да се избегне вероятност за ново възпламеняване.