Община Пловдив има голям шанс да получи пари не само за реконструкцията на Голямоконарско шосе, но и за тази на Рогошко шосе, научи TrafficNews. С последния си акт редовното правителство включи входа на Пловдив от АМ „Тракия” в списъка с проекти, които ще получат финансиране от бюджета на МРРБ. В него бяха заложени 18 млн. лева – по 9 млн. лева за 2022 и 2023 година.

Община Пловдив поиска 70 млн. лева от правителството за най-големия си пътен проектЧетири обекта са подадени от градските власти за списъка за финансиране

Служебното правителство и Сдружението на общините обаче се разбраха да се направи нов списък с различна методика, която да разпредели по-справедливо средствата, а и те да могат да се усвояват веднага. Едно от изискванията е конкретният обект да има строително разрешение. Поради това редица проекти от последния списък ще отпаднат, а това ще освободи финансов ресурс за други проекти. Очаква се тази седмица от МРРБ да публикуват новите проекти.

Преди дни от Община Пловдив са потвърдили списъка с проекти към МРРБ, които има строително разрешение. В него са четири проекта, като единият от тях е започнал – реконструкцията на Кукленско шосе за 6 млн. лева.

Другите два проекта са Голямоконарско шосе и Рогошко шосе, съответно по 18 млн. лева и 15 млн. лева. Почти сигурно и двете реконструкции ще бъдат включени.

Най-после! Пуснаха поръчка за 15 млн. лева за най-разбитото шосе в ПловдивДо 3 октомври приемат оферти за Рогошко шосе, увеличиха срока и за Голямоконарско

Последният обект е за 70 млн. лева и на практика без държавно финансиране, той не може да се реализира. Става въпрос за новата пътна връзка между район „Южен” и „Тракия”, чийто индикативен  бюджет е 70 млн. лева. Тя е за продължението на бул. „Ал. Стамболийски” над жп линиите и връзката й с бул. „Цар Симеон”. Есткадата има проект и строително разрешение, като включва и детелина над жп линиите. Едва ли обаче този проект ще получи пари от държавата заради голямата му стойност.

Община Пловдив вече пусна двете обществени поръчки за реконструкциите на двете входно-изходни артерии. Офертите на фирмите ще бъдат отворени на 3 октомври, а до края на годината се очаква да има изпълнители по тях.

Пуснаха поръчката за входа на вътрешната магистрала на Пловдив за 19 млн. леваДо 12 септември събират оферти за реконструкцията на Голямоконарско шосе

Ще отпаднат ли пътни и ВиК проекти в Пловдив и областта за 81 млн. лева през МРРБ?