Община Пловдив най-после пусна обществената поръчка за реконструкцията  на Рогошко шосе, след няколко месеца подготовка. Тя е с прогнозна стойност от 15 млн. лева с ДДС, като оферти ще се приемат до 3 октомври.  Причината за забавянето бе, че градските власти трябваше да актуализират проекта за реконструкцията.

Строителните  дейности ще обхванат от моста на Адата до до землищна граница на град Пловдив. В поръчката е и обслужващата улица, свързваща Рогошко шосе и бул. „Марица – Север“.

Дейностите  включват разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания.  Също така  нова канализация и отводняване, както и подземна инфраструктура и осветление.  Общата дължина, която ще бъде ремонтирана е 4,3 км плюс 550 метра обслужващата улица.

Ако процедурата мине без обжалване, то до края на годината може да има избран изпълнител и да се започнат строителните дейности.

За другият голям ремонт на входно-изходна артерия – за Голямоконарско шосе срокът бе удължен до 4 октомври. Причината е, че градските власти не са приложили ВиК проектите към първоначалната документация.

Пуснаха поръчката за входа на вътрешната магистрала на Пловдив за 19 млн. леваДо 12 септември събират оферти за реконструкцията на Голямоконарско шосе