Пловдив отново въвежда антиковид мерки. Какви ще са ограниченията свързани с носене на маски и други здравни мерки, вижте тук:

COVID мерки от утре в Пловдив! Маските отново задължителни в автобуси и някои обектиРЗИ въвежда нови противоепидемични от утре до 22 август 2022 година

Причината да се въведат ограниченията е, че регионът, в който Пловдив се намира според Плана за справяне с коронавируса, е в т.н. първи етап. По данни на Регионалната здравна инспекция (РЗИ-Пловдив) установените положителни случаи на COVID-19 в Пловдив и областта за периода от 15 юли до 21 юли са 714. 

Регионът, в който се намира Пловдив, вече е в първа фаза на Covid картата14-дневната заболеваемост надмина 100 на 100 000

Случаите на COVID-19 в Област Пловдив продължават да растатОт утре влизат в сила нови противоепидемични мерки

Изненадващо общинският съвет не даде зелена светлина на кмета Здравко Димитров да завиши цените на 5 инфраструктурни обекта с 7,5 милиона лева. Градоначалникът искаше да се индексират сумите по ремонтите на:  „Модър-Царевец”, Брезовско шосе и Кукленско шосе,  както и два предстоящи – бул. „Хаджи Димитър” и ул. „Царевец”, поради поскъпването на материалите и галопиращата инфлация.

Съветниците на ГЕРБ бламираха Зико за даването на допълнително 7.5 млн. за 5 проектаПредложението получи само 19 гласа „за"

Последва незабавен отговор. 

„Категорично ще прекратим договора за реконструкцията  на Брезовско шосе и ще се съдим с Община Пловдив, ако няма индексация на цените”, заяви собственикът на ПИМК Илиян Филипов пред TrafficNews.

Илиян Филипов: Прекратяваме договора за Брезовско шосе, ако няма индексация на проектаДейностите по Колежа не са спирали, продължаваме работа, макар и без КСС-та, каза собственикът на ПИМК

ПИМК може да прекрати ремонта на Брезовско шосе! Общината пред угрозата да връща 20 млн. леваОт фирмата изпълнител са готови да издадат обекта на Акт 10 и да платят неустойките по договора

„Депутатите от Продължаваме подмяната се опитват да спасят неспасяемия имидж на Министъра на културата и на ПростоКиро с някакви инсинуации за работата на кметовете на ГЕРБ. Трябва да припомним,  че това правителство е срещу Пловдив, проваляйки няколко местни проекта, като ремонта на Къща Павлити, позната още като Синята къща, при който държавната администрация  пропусна всички срокове, за да анексира договора, въпреки многобройните опити на община Пловдив това да се случи”. Тази позиция изрази народният представител от ГЕРБ доц. Стефан Шилев в социалните мрежи по повод нападките на народни представители от ПП в Пловдив.

Доц. Стефан Шилев: Правителството е срещу Пловдив, провали няколко местни проекта

Най-голямата общинска болница в Пловдив МБАЛ "Св. Пантелеймон" на практика остана без управител, след като общинският съвет не одобри преизбирането на д-р Константин Сапунджиев. Предложението бе вкарано за гласуване, след като бе проведен конкурс, на който се яви единствено д-р Сапунджиев.

Най-голямата общинска болница в Пловдив остана без шеф след изненадващо гласуване в ОбСОбявяват нов конкурс за директор на МБАЛ "Св. Пантелеймон"

Административният съд обяви за незаконен избрания победител на конкурс, проведен от община Пловдив. Става дума за отдаване под наем на терен от 100 кв.м., разположен на ъгъла на кръстовището на бул. „България“ и „Васил Левски“, който се използва за обект за бързо хранене.

Съдът обяви за незаконен избрания наемател на атрактивен имот на бул. "България" в ПловдивМетодиката на конкурса дава превес на субективно мнение на комисията

Отличиха с „Почетен знак на Пловдив“ о.з. капитан доц. Иво Димитров по време на днешното заседание на общинския съвет е Пловдив.  

Отличиха с почетен знак на Пловдив доц. Иво Димитров

Опитаха се да ме удушат, сега едва преглъщам. Докато ми нанасяха удари по лицето и тялото, ме заплашваха, че ще ме убият и заровят, че ще ме хвърлят в язовира и никой няма да ме намери. 

Това са заплахи, отправени към 26-годишният горски Али Чолаков, който е бил пребит от бракониери на територията на Държавно ловно стопанство "Тракия". 

Бракониери пребиха жестоко горски край КричимНачалникът на РУ "Стамболийски: "Имаме задържани, докладвали сме на прокуратурата"

Днес приключи първият кръг от преговори за съставяне на правителство с третия мандат на БСП. Корнелия Нинова посочи, че има принципно съгласие по предложената програма, която ще бъде реформирана по бележки от потенциалните коалиционни партньори и ще бъде представена в понеделник. 

Нинова: Представяме програмата в понеделник, има висока степен на съгласиеЛидерът на БСП отказа да коментира конкретни имена

"С влизането на решението на Конституционния съд, аз ще напусна позицията председател на КЕВР. Аз уважавам решението на съда и ще се съобразя с него. Силно се надявам, че в решението на КС има разпоредби, които да ни подскажат какви са правните последствия. Всички решения на КЕВР за цените на електроенергия, топлоенергия и газ за следващите 12 месеца, ще останат в сила“, това каза Станислав Тодоров по повод днешното решение, с което назначаването му беше обявено за противоконституционно.

Тодоров: КЕВР спира работа! Цените на тока, топлото и газа остават такиваНС трябва да стартира процедура за избор на нов председател

Няколко катастрофи станаха на АМ "Тракия" днес.

Автомобил се обърна на АМ Тракия, движението е затрудненоНа място има две линейки и пожарна

Две деца са пострадали при челния удар край Пловдив, колата е напълно смачканаИнцидентът стана на един от изходите на града

Верижна катастрофа на АМ "Тракия" край Пловдив, образува се огромна тапаПо непотвърдена информация в инцидента са участвали 7-8 автомобила

Областно пътно управление – Пловдив обяви две обществени поръчки за изработване на технически проекти за основен ремонт на над 30 км републикански пътища в област Пловдив.

Ремонтират над 30 км пътища в Пловдивско, Троянският проход ще може да се ползва и зиматаПоръчките за технически проекти са за над 736 хиляди лева

От началото на годината се говори непрекъснато за това как се повишават цените на основните материали и суровини в строителството. Така се получава, че договорите, които Община Пловдив е сключила или предстои да го направи са нерелевантни към днешната ситуация. Министерството на финансите даде указания как да бъде индексирани стари договори или такива, за които предстои да се сключи при стари КСС-та.

Задава ли се нулева година в Пловдив? Замразяват „Модър-Царевец” и договорите за пътищаПазарлъци в местният парламент може да блокират всякакви дейности в Общината

Днес 36-годишната пловдивчанка Ива Канарева получи условна присъда придружена с глоба заради сводничество и склоняване към проституция. Тя е обвинена за това, че през месец декември миналата година, в град Пловдив, при условията на продължавано престъпление свождала към блудствени действия и съвкупления две жени – Анелия и Фатме, като деянието е извършено с користна цел – намирането на неограничен брой клиенти от мъжки пол и осъществяване на неограничен брой съвкупления и блудствени действия с тях.

Осъдиха пловдивска мадам, нейна жрица я брани в съда36-годишната Ива Канарева се призна за виновна пред Темида