Изненадващо общинският съвет не даде зелена светлина на кмета Здравко Димитров да завиши цените на 5 инфраструктурни обекта с 7,5 милиона лева. Градоначалникът искаше да се индексират сумите по ремонтите на:  „Модър-Царевец”, Брезовско шосе и Кукленско шосе,  както и два предстоящи – бул. „Хаджи Димитър” и ул. „Царевец”, поради поскъпването на материалите и галопиращата инфлация.

Предложението обаче събра едва 19 гласа „за“ и 4 „против“, 18 бяха „въздържали се“. Именно по-голяма част от съветниците на ГЕРБ не подкрепиха решението, поради което то не бе прието.

Най-голямата сума е за реконструкцията на Брезовско шосе, която  е част от Водния цикъл, като ще  бъдат дадени допълнително 3,5  млн. лева. За „Модър-Царевец” са предвидени 1,2 млн. лева, а за Кукленско шосе 905 хил. лева. За двата незапочнати проекта от 40-милионния заем се искат 899 000 лева за „Хаджи Димитър” и 830 000 лева за „Царевец”.

Предложението е средствата да бъдат осигурени 50% през тази година, а другата да се заложи в бюджета за 2023-а година.  От Бюджет 2022 ще  се вземат по 1 млн. лева от реконструкциите на Рогошко шосе и Голямоконарско шосе,  за които все още няма обществени поръчки, а другите 1,7 млн. лева от уличните  ремонти за районите.

Очаквайте подробности!