„Категорично ще прекратим договора за реконструкцията  на Брезовско шосе и ще се съдим с Община Пловдив, ако няма индексация на цените”, заяви собственикът на ПИМК Илиян Филипов пред TrafficNews.

Днес Общинският съвет бламира вдигането на сумите за Брезовско шосе и още 4 обекта, като общата стойност е 7,5 млн. лева. 3,5 млн. лева от тях са за реконструкцията на шосето по Водния цикъл. Зам.-кметът Пламен Райчев каза, че от фирмата изпълнител са заявили, че няма да продължат дейностите и ще спрат ремонта, оставяйки пътната артерия в сегашния й вид.

„Няма как с тези цени да завършим този ремонт. Има огромни разлики в цените и КСС-тата, по които работим. Ние сме давали оферти преди 18 месеца, когато горивото беше 1,40 лв. сега е 2,65 лв. 45% от стойността на инертните материали е гориво, отделно работата на багери, камиони и други съоръжения по трасето. Тръбите са дадени и 4,8 млн. по договора – в момента са 6,3 млн. по оферта от фирмата”, заяви Филипов. По думите му 20% за индексацията няма да стигат за изпълнение на договора с печалбата, но поне няма да са на загуба.

„С тези 20% щяхме да сме 0:0 и да излезем от ситуацията, но и тях не искат да дава Общинския съвет. Аз няма да давам пари, за да строя на Община Пловдив канализация. От 3 месеца работим, защото ни бе казано, че ще има индексация. След като няма такава – прекратяваме дейностите”, каза бизнесменът.  По думите му в момента е готов 10% от проекта, като са прокарани около 270 метра тръби от близо 1770 метра.

Относно другият проект, който се прави от ПИМК в Община Пловдив – стадион „Христо Ботев” там няма промяна и той се изпълнява.

„Не сме говорили за индексация на проекта. Чакаме КСС-тата, но ние работим и нямаме намерения да спираме”, каза Филипов.

ПИМК може да прекрати ремонта на Брезовско шосе! Общината пред угрозата да връща 20 млн. леваОт фирмата изпълнител са готови да издадат обекта на Акт 10 и да платят неустойките по договора

Съветниците на ГЕРБ бламираха Зико за даването на допълнително 7.5 млн. за 5 проектаПредложението получи само 19 гласа „за"