Нередовните превозвачи по договора за 13-те линии на градския транспорт най-после пуснаха автобуси Евро 6 по всичките си линии, съобщиха пред TrafficNews от ОКТ. Това се случва точно ден преди крайния срок на ултиматума, който Община Пловдив постави към „Хеброс бус” и „Автотранс Чолаков”.

Тогава градските власти изпратиха уведомление към фирмите от консорциума, които обслужват 13 от линиите на градския транспорт, с което поставят едномесечен срок да отстранят всички нередности по изпълнението на договора. 

Другото условие също скоро трябва да се изпълни – да платят всички наложени им санкции, които са в размер на 260 000 лева.  Самите глоби обаче може да бъдат обжалвани от превозвачите.

Новите автобуси все още не са оборудвани с техниката по Транспортния проект, но предстои това да се случи до месец. В момента все още не е ясно дали двете фирми ще имат достатъчен брой автобуси, с които да покрият новата обществена поръчка за петте линии 4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93. Там договорът предстои да бъде подписан.

Още месец трябва и на прокуратурата да се произнесе по акцията, която се проведе с ДАНС и Икономическа полиция при ОКТ и превозвачите. Също така и за транспортния проект, за който е започнала проверка за безстопанственост.