Пловдивският Ротари клуб днес е с двоен празник. Бивши и настоящи членове ще отбележат 80-тата годишнина от учередяването на първия Ротари клуб в Пловдив и 27 години от възстановяването на ротарианството под тепетата. 
 
Ротари Клуб Пловдив е възстановен на 12 май 1992 година и е наследник на първият Ротари Клуб в града, основан на 20 май 1939 година. Още през 1990 година три отделни групи, начело с пионерите и възстановителите на Ротарианството в България Атанас Чаушев, Ламбриян Атанасов и Стоян Червенков, обединяват усилията си за чартирането на Ротари Клуб Пловдив. Това са първите действия в България след демократичните промени за възстановяване на Ротари движението в страната. Първият протокол от клубна сбирка след обединението на трите инициативни групи е с дата 8 Септември 1991 година.
 
 
На 12 май 1992 година Ротари Клуб Пловдив е официално чартиран, с първи президент Атанас Чаушев, вицепрезидент Ламбриян Атанасов и секретар Стоян Червенков. На чартърното тържество присъстват Председателят на Народното Събрание Стефан Савов, Министърът на Външните работи Стоян Ганев, министърът на търговията Александър Праматаров, министърът на Индустрията Йордан Биков, кметът на града Гарабед Томасян, областният управител Стефан Стоянов, депутати, посланници и гости от няколко европейски държави. Ротари Клуб Пловдив излъчва първите ротарианци в страната, носители на наградата Пол Харис Фелоу, както и първият български Дистрикт Гуверньор на самостоятелният български Дистрикт 2482.
 
Клубът е спонсор на Ротари Клубовете Пловдив-Пълдин, Пазарджик, Габрово, Смолян и Асеновград, както и на Ротаракт Клуб Пловдив и Интеракт Клуб Пловдив. Ротари Клуб Пловдив е побратимен с Ротари Клубовете Гьоксу-Истанбул, Кемербургас-Истанбул, Бейоглу-Истанбул и Каваклъдере-Анкара.
 
От 1990 година досега Ротари Клуб Пловдив е участвал в проекти в служба на обществото на обща стойност над 1 000 000 долара. През годините членове на Ротари Клуб Пловдив са били няколко кмета на града, много министри, един главен прокурор, областни управители, депутати,посланици, творци, лекари,университетски преподаватели, адвокати, бизнесмени , икономисти и индустриалци.
 
 
Основни проекти през годините са създаването и подържането на Ротари Парка в ж.р Тракия, програмата „Антидрога”, стипендиите „Атанас Чаушев” за даровити деца в неравностойно социално положение, проектите в подкрепа на детските социални домове в Пловдив и областта , ремонти и възстановяване на спортни площадки в пловдивските училища, многократни дарения на медицинска апаратура и кувьози на пловдивските болници,както и подпомагане на културните институции в града. Ротари Клуб Пловдив е инициатор за създаването на Сдружението „Пловдив – Най-Старият Жив Град в Европа” и негов основен двигател.