Надзирателите в затвора в Пловдив се вдигат днес на протест! Служителите ще излязат на булевард "Александър Стамболийски" пред сграта на затвора днес в 9 часа. Това се случава след като вчера колегите им от пазарджишкия затвор също протестираха, както TrafficNews.bg съобщи. Те изразиха недоволството си срещу недофинансирането на системата. 

Исканията на служителите на затвора в Пазарджик бяха подкрепени и от полицаите в града.Служителите на министерството на правосъдието, на които е поверена охраната на местата за лишаване от свобода, от седмица са с лентички с трикольор на реверите в знак на протест. Те настояват за 20% увеличение на заплатите и изравняване на заплащанията за специфични условия на труд с тези в системата на МВР.

Единият от въпросите, които провокираха служителите да предприемат протестни действия е увеличение на заплатите с 20 % , както и за изравняване на плащанията за специфични условия на труд с тези в системата на МВР. В момента те са наполовина по-ниски. Надзирателите се оплакаха, че недостигат хора за охрана в затвора и от 2 години след последното съкращение се е стигнало до безумието един надзирател да отговаря за 200 лишени от свобода.