Десетина колеги от 68-ма бригада парашутната бригада на военния Ангел Желязков са се събрали пред военния съд в Пловдив. Младите мъже казаха, че са тук, за да подкрепят колегата си и приятел. Подчертаха, че Ангел не е употребявал алкохол, и че 0,5 промила, които дрегерът е отчел в нощта на убийството, може да се получат от една бира.

„Ние не можем да повярваме в това, което пишат за него. Познаваме Ангел от 15 години. Никога не е бил агресивен. Не е споделял да има проблеми вкъщи. Какво да си мислим и как да реагираме, след като полицаят е отишъл в дома му да го тормози и да се кара с него. Ние не знаем дали полицаят не е извадил пистолет и не го е насочил към Ангел“, това разказаха колегите на обвиняемия, цитирани от Блиц.

Припомняме, че съседи на 44-годишния Добромир Лазаров, който бе убит при скандал в Кючук Париж, разказаха, че мъжът преди време е насочил оръжие към друг свой съперник. Той е разведен с първата си съпруга, която след това има друга връзка. Според хора от Сопот обаче двамата мъже са имали разгорещен спор, при който полицаят е извадил оръжие.

Смъртоносният удар, нанесен по първоначална информация от Ангел, е попаднал в сърцето на Добромир. Сопотският полицай издъхна в болницата. Разпрата стана заради дознателката Люба Алексова, която е живеела от няколко години на семейния начела с военния. Преди повече от година обаче Люба започнала работа като полицай в РУ-Карлово.

Лазаров пък е бил дълги години служител на полицейския участък в Сопот. Двамата са имали връзка, а преди няколко месеца Лазаров е прекратил отношения с жената, с която е живеел. Няколко дни преди да тръгне към Пловдив на последния си фатален път, той се е обаждал непрекъснато на Желязков по телефона.

Имало е скандали и разправии за Люба. Във фаталната нощ Лазаров се е обадил и е казал, че тръгва към Пловдив, за да се разберат като мъже.  Припомняме, че погребението на полицая Лазаров ще е днес в Сопот. Също днес, в 11 часа във Военен съд Пловдив ще се гледа мярката за неотклонение на военния.