Слънчево и ветровито ще е днес времето в Пловдив. Живакът под тепетата ще се покачи до 18 градуса.  В страната ще е е малко по-хладно от вчера. Минимални температури, в повечето райони, ще бъдат между 3° и 8°, в София около 2°. Максималните градуси ще са между 11 и 16, в София около 12. 

Днес ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слабо. Синоптиците обявиха жълт код а силен вятър в осем области в страната - Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград. Метеоролозите предупреждават, че през деня западният вятър ще се усили и ще бъде силен с пориви до 20-22 м/с.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вероятността да превали е малка. Ще духа умерен и селен северозападен вятър. Това прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН, цитирани от "Фокус".

Максималните температури ще бъдат 12° и 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8°.

В планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали дъжд, над 1800 метра – сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра около минус 1°.

Във вторник ще е слънчево, след обяд над западните райони с висока облачност. Сутринта ще е студено с минимални температури между 0° и 5°. През деня ще се появи южен вятър и ще започне затопляне, и максималните температури ще бъдат между 15° и 20°.

В сряда ще е предимно слънчево. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат между 18° и 23°, по-ниски ще бъдат по Черноморието – между 10° и 15°.

В четвъртък ще се задържи топло, температурите ще са с още 1-2° по-високи. Ще преобладава слънчево време, след пладне над Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

Синоптиците прогнозират хладен и дъждовен Великден.