Първокласници от ОУ „Васил Левски“  участваха в 10 международни eTwinning проекта. Малчуганите са от първи Б клас с с учители Б. Битева и К. Русалова. Всички eTwinning проекти са в партньорство с различни училища от Европа, като в 9 от тях училището  е единствен представител от България. eTwinning e съвременния начин на общуване между учители, директори и ученици.

Ето и какво разказва една от учителките от проекта:

"Като начален учител ЦОУД имам ежедневно по два часа Занимания по интереси. В тези часове  лесно интегрирам дейностите по проектите в учебната програма. Учениците се запознават се с нови приятели и с интерес разглеждат снимки, клипове, изпращат си послания. Научават нови неща за живота на останалите, чувстват се специални.  Така в eTwinning Проекта „Christmas Card Exchange Project“ работихме в партньорство с още 109 участника от  Великобритания, Гърция, Италия, Германия, Португалия, Турция, Норвегия, Испания, Франция, Хърватска, Полша, Румъния, Албания, Литва, Малта, Словакия, Сърбия. В грандиозния проект всички участници представиха училището си. Видяхме как изглеждат училищата в различните държави. Научихме как празнуват и как се поздравяват на своя език за Коледа. Чухме „We Wish You a Merry Christmas“ като поздрав от учениците от Полша и Франция. Учениците ни споделиха, че се чувстват специални, защото пощальонът всеки ден ги радваше с поне 3-4 писма през студения месец декември.

 В eTwinning проекта „Celebrating Birthdays Around Europe“ учениците споделяха как празнуват рождените си дни. Честитяха си личните празници с песни и танци, изпращахме виртуални поздрави от цялото училище. Направихме специална Padlet стена, на която поздравявахме всички рожденици.

„Children around the world“ е проект има за цел училищата по света да се опознаят по- добре. Всеки един от 30-те партньори сподели специфичното за своята култура – празници, традиции и обичаи. В проекта взеха участие ученици и учители от Великобритания, Румъния, Полша, Италия, Франция, Турция, Албания и Испания. Разказахме на всички какви празници честваме  и защо се гордеем със своята история.

„Eat well, live better“ е свързан със здравословното хранене. Тук говорихме за полезните и вредни храни, споделяхме любимите си ястия.

„Folk wisdom“ е първият ми авторски проект, който създадох след участието ми в Европейския семинар в Патра, Гърция. Проектът е в партньорство с участници от Турция и Румъния и има за цел да популяризира най- характерните за страните народни мъдрости и поговорки. Всички ученици от класа с желание се включиха в дейностите. Децата разказваха пословици и поговорки, над които размишлявахме. Споделихме с партньорите най- известните български народни мъдрости."