Пловдивчани ще участват днес в публично обсъждане на бюджета на града. Събитието ще се проведе от 18 часа в залата на Общинския съвет. Бюджетът на града под тепетата тази година е 369 милиона лева. Както TrafficNews.bg съобщи, в тази сума са включени очакваните 24 милиона от Европейския съюз, както и 22 милиона от допълнителни проекти, които се изпълняват.

За някои от приоритетните проекти Общината ще кандидатства за средства от републиканския бюджет. Вече се водят разговори с Министерски съвет за реконструкцията на булевард „Христо Ботев”.

Идеята е да се поднови северната част на трасето от Централна гара до Коматевския възел. Там трябва да бъде подменен магистрален водопровод. В проекта ще бъде включено и разклонението към бул. „Копривщица” до прелеза на "Пещерско шосе".  

Ще се търси финансиране и за "Голямоконарско шосе". Проектът ще включва пълна реконструкция на участъка от булевард „Дунав” до отбивката за село Царацово. Към момента от Министерството на земеделието са дали разрешение за придобивате на имот, част от бившата Консервна фабрика.

През тази и следващите две години Община Пловдив няма да тегли нови заеми. 2021 година е последната, в която ще бъде изплатен 50 - милионният облигационен заем от времето на кметуването на Иван Чомаков.