"На Балканите за пореден път показваме колко много емоции има в политиката, Иска ми се да има повече разум. Това, което каза премиерът, е напълно вярно - и политически, и юридически. Не виждам нищо, което да запали цялата тази емоция в Ивица. Един външен министър не трябва да се губи в превода. Европейският съюз не признава държави". Това заяви външният министър Екатерина Захариева пред Би Ти Ви.

"Не мисля, че такива изказвания са продуктивни. Ние сме "за" добросъседски отношения и не търпим такива емоции. Не е приемливо по този начин да се обръща външен министър към премиер", обясни тя.

"Гоце Делчев е общ, имаме обща история. Това, което иска България, е да кажем истината. Гоце Делчев е българин, много важен и за тяхната история. Би трябвало тази личност да ни обединява", каза Захариева по повод спора със Северна Македония.

"В ГЕРБ много пъти премиерът е показвал, че дори да има най-малки съмнения, че нещо нередно се случва, хората си тръгват, така че това е в реда на нещата", коментира тя това, че Цветан Цветанов ще бъде понижен в редови член на партията.