Полицейски екип е бил извикан по спешност по време на матурите в Сливен заради решилия да се репчи на квесторите европейски шампион по вдигане на щанги в категорията до 73 кг Божидар Андреев.

Униформените дошли в Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм след обаждане на директорката Мария Петрова, която се видяла в чудо с поведението на златния медалист от европейското в Грузия.

"Беше излязъл около 30 минути по-рано от класната стая, където полагаше матура по география и настояваше да си получи обратно мобилния телефон защото много, ама много бързал. Опитах се да му обясня, че има правила, които са много строги и че нямам право да го пусна преди това. Скръсти ръце срещу мен и се озъби: "Ти мене познаваш ли ме?".

Признавам си, че не го познавам, но ми стана безкрайно неприятно от подобно поведение на млад човек. Позвъних в РПУ-то, от там пратиха дежурните и те го отведоха със себе си. След това разбрах кой е, но това с нищо не променя отношението ми - може да си много заслужил, може да си голям герой, но това не те прави различен. Напротив, след като си шампион би трябвало да си за пример… Обясненията му, че много бърза, защото ще изтърве кантара на състезанията в Хасково същия ден ми се сториха доста нелепи", коментира пред "Монитор" дългогодишната педагожка.

По думите й след случката от 23 май тя излязла в отпуск и по това време била потърсена първо от треньора на щангиста Пламен Братойчев, а след това и от самия Андреев за да й се извиняват, но тя отказала да се среща с тях.

Близки на Божидар останаха изненадани от случката, според тях докато 21-годишният младеж от село Тополчане учел в спортното нямало подобни изцепки. Предполагат че е бил под въздействие на емоцията и предстоящото състезание, което било важно за подготовката му по пътя към Олимпиадата в Токио догодина и световното първенство.

От ОДМВР-Сливен потвърдиха за случката и обясниха, че на младия атлет е била направена устна забележка.