Джок Полфрийман трябва да работи за да изплати кръвнината, каза пред Нова телевизия адвокатът му Калин Ангелов.

Той каза, че заповедта му за напускане на страната била абсурдна и вече е изтекла, но документите на клиента му били взети. Отрече да е имало тържество по повод освобождаването на Полфрийман. Приятел на жертвата Андрей Монов каза, че се надява решението на съда да бъде ревизирано и убиецът да излежи остатъка от присъдата си.

Австралиецът изкара 12 години зад решетките за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г. 

Пред TrafficNews.bg той заяви, че иска да остане да работи в България като шеф на създаденото от него сдружение за защита правата на затворниците. "Искам да продължа да помагам на тях и техните близки", увери австралиецът. Той беше категоричен, че не смята да прави нищо незаконно, както и нещо, с което да навреди на МВР.

Той получил от австралийски дипломати нов паспорт, но вчеа полицаите нахлули в стаята и му го отнели, за да не се опита да напусне България. Причината е стара забрана, наложена му още през 2011 г.  от дирекция "Миграция".

По време на престоя си в общежитието в Бусманци Джок е допуснал едно нарушение. Той е бил хванат с мобилен телефон с камера, какъвто е забранен. Когато го видели, австралиецът само го счупил. Останали му още 3 телефона, които били позволени - без камера.

Полфрийман: Искам да остана в България, не се боя за живота сиАвстралиецът отива да спи при приятели, чуди се защо са му отнели паспорта