Нов незаконен строеж по морето и очаквана вълна от недоволство. Само за ден изникна разширение на ресторант в Стария град на Созопол, въпреки липсата на разрешително.

Случилото се започва още преди два месеца, когато собствениците на заведение в Стария град решили да разширят търговската си площ. Ресторантът се намира върху созополските скали, а според местните жители строителните дейности противоречат на закона.

Тогава собственичката на заведението обещава пред Нова телевизия, че строежът ще спре. Това не само че не се случва, но и строежът продължава с пълна мощ.

През уикенда е започнало ново строителство за доизграждане. Местни хора извикали полицията.

Според Теодора Свиридова строителите започнали да работят в 8 ч. сутринта в събота. За час и половина поставили горното ниво на строежа. С една дума - когато нещо трябва да се свърши под масата, трябва да се свърши много бързо.

Според кмета на Созопол Катя Стоянова в момента общината разполага със заповед за спиране на незаконното строителство.

Засегнатите лица обаче са подали възражение и обжалват пред Административния съд. От общината се заканват, че това няма да приключи току така и местната управа няма да позволи да се изгражда подобно незаконно съоръжение.

Според областния управител на Бургас Вълчо Чолаков имотът, върху който се строи, е изключителна държавна собственост. Той допълни, че собственичката на въпросния ресторант Юлия Кючукова е получила полицейско разпореждане за спиране на строежа.

В противен случай може да бъде задържана за 24 часа. От областната управа са подали и сигнал до Районната прокуратура.