Малки щъркелчета изгоряха живи, защото пожарникари отказаха да угасят пламналото гнездо, възмутиха се пред TrafficNews жители на врачанското село Гложене. Въпреки редица сигнали, подадени от граждани, пожарен екип така и не изгасил огъня, пишат в социалните мрежи очевидци на драмата.

"Ето така гори щъркелово гнездо, докато в рамките на 30 минути, след като подадохме сигнал, се обадиха четирима души, на които отделно да обяснявам какво и къде се случва. Резултатът е, че малките щъркелчета изгоряха, за съжаление. Първа пристигна вишка и да се чуди човек за какво?

А, пожарната така и не стигна да опъне маркуча. Поседяха и погледаха, явно решиха, че вече е късно за това. Отвратена съм от безхаберието и тромавата процедура на 112 и 070010010, където всички оператори бяха заети", пише авторката на кадрите, показващи горящото гнездо.

Жената сподели, че очевидци са опитали да изгасят пламъците с маркуч, но струята не е стигнала достатъчно високо.

Според нея причината за огъня са кабелите, които са в непосредствена близост до гнездото.

"Простотията българска е навсякъде! Каквито са полицаите, такива са и пожарникарите явно. И зоополиция няма да има никога", гласи гневен коментар под публикацията.

Според някои фирмата за електроснабдяване би могла да помогне в при подобна ситуация, тъй като те стигат до височината на стълбовете.