Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за пълна мобилизация на структурите преди кметските избори през есента. Той размаха пръст на организациите в страната, като ги призова много добре на събранията да огледат хората, които са в партията.

Той разкритикува действията на местната организация в Пловдив по случая с Димитър Кацарски, който бе отстранен от длъжност след сигнал при премиера, че бавил преписки.

Бойко Борисов: Аз наредих да махнат зам.-кмета на Пловдив Димитър КацарскиБизнесмен подал сигнал, че прекалено много се бави преписка по негов проект

„Хората са много по-чувствителни на темата справедливост. Не трябва да идват сигнали до мен от  Пловдив,  аз да търся кмета, той  да отстранява зам.-кметове, местните структури трябваше да го направят това“, каза Борисов. Той заяви, че и много не са разбрали посланието му за сините и червените лампички, което бе отправил преди година, като допълни, че арестуваният райкмет Ральо Ралев е един от тях.

„Етичната комисия и Изпълнителната комисия ще окажем максимална помощ на местните структури. Някъде ще направим промени, но ще оставя събранията да избират и предлагат кандидатите. Искам обаче конференциите да бъдат отворени вече. Да станат като среща с обществеността, не само нашите членове или аз и хора от комисията да сме там, а да чуем хората какво мислят за нас, за кметовете и общинските съветници.

 Думата справедливост и дали не сме се самозабравили, да не сме станали много „номенклатура“, както се казваше преди.  Хората, когато усетят това, партията е загинала. Има много успели хора, които искат да участват в партийния живот, но местната структура или местният феодал не ги допуска, защото виждат конкуренция. Трябва да се подготвим да обновяваме непрекъснато партията. Не казвам - да изгоним тези, които са работили досега, но във всички случаи, трябват радикални промени там, където губим. Плевен… само защото няколко човека там са се възприели като тартори, не че нямаме успех, там ни се смеят… При толкова направени от нас неща в града. Там ще се реже из основи! Първо ще влезе Етичната комисия, а след това и Изпълнителната“, заяви Бойко Борисов по повод наближаващите местни избори.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че след като партийната субсидия падне, всички членове на партията ще трябва да плащат по-голям членски внос. Той ще бъде направен  с диференцирана ставка, за да може, тези които учат и пенсионерите, да не плащат повече.  Всички, които обаче са на  длъжности, благодарение на листите на ГЕРБ, ще трябва да дадат своя дан за съществуването на партийните структури.  Според Борисов към днешна дата членове на партията са близо 90 000 души.

Бойко Борисов: Ключовата дума вече е справедливост! Няма да има милост за никогоКонгресът освободи Цветан Цветанов като зам.-председател, избраха нови членове на ИК

Цветанов остава член на ГЕРБ, но ще работи само в партийна си организацияЗа мен е най-болезнено, но показахме, че сме дисциплинирана партия, каза Борисов