„Животът е много динамичен и всичко се променя. Това, което се очаква да от нас е да се променим, който не може - времето го изхвърля. Преди 10 години беше  достатъчно да кажеш, че „Витошка“ ще стане пешеходна зона и ще направиш естакада на Черни връх и хората ще се зарадват. Беше достатъчно, че хората ще си ходят по море и ще се връщат да си вечерят вкъщи. Всичко това е факт.

Дори това не е достатъчно, тази част в направеното ние нямаме опоненти.  Хората са много по-чувствителни за справедливост. Не трябва да идват сигнали до мен от  Пловдив,  аз да търся кмета, той  да отстранява зам.-кметове, местните структури трябва да го направят това. Искам всички сигнали да ги проверяваме първо ние. Има си органи – полиция, прокуратура, но първо ние да си ги знаем. И когато има къщи за гости, някой взима минералната вода… нека видим дали е вярно, да излезе да каже дали е така, и ако е така – да го отстраним. Кметът на Хасково нямаше очи да се махне, но ние го изключихме и ние не носим отговорност за него“, каза Бойко Борисов на конгреса на ГЕРБ.

В речта си Борисов засегна няколко ключови теми, като акцент бе новите предизвикателства пред партията, отстраняването на Цветанов и ситуацията на Балканите.

Преди неговата реч конгресът освободи Цветан Цветанов като зам.-председател на ГЕРБ и попълни Изпълнителната комисия на партията. Вместо Цветанов и Румяна Бъчварова, в изпълнителната комисия влязоха Цвета Караянчева и областния координатор на Силистра Тодор Тодоров.

Борисов и Цветанов за последно един до друг, гледайте конгреса на ГЕРБ на живоКонгресът на партията започна с минута мълчание в памет на Снежана Дукова

Очаквайте подробности!