Известни учени изнасят лекции в Планетариума на Природонаучния музей в Пловдив. Първата лекция ще бъде на тема  „Земя 2.0: Космическото бъдеще на човечеството“ ще бъде представена от 19.00 часа от лектор е гл. ас. Д-р Владимир Божилов от СУ „Св. Климент Охридски“.

Лекцията е част от изпълнението на дейностите по проекта „Популяризация на научно-образователната дейност на астрономите, метеоролозите и геофизиците в България и приложимите високи технологии в тези природни науки“. Проектът е финансиран от Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет.

На 12.10.2017 в 19:00 известният български физик доц. дфзн Леандър Литов от СУ „Св. Климент Охридски“ ще изнесе лекция на тема: „Кратка история на Вселената – поглед от ЦЕРН“ отново в Планетариума.

В лекцията по интересен за публиката начин ще бъде представено съвременното виждане за най-ранните етапи от развитието на Вселената през призмата на експериментите, провеждани в ЦЕРН.

Серията от лекции е инициатива на Регионалния природонаучен музей – Пловдив, целяща да запознае гражданите с най-новите изследователски достижения в различни сфери на науката по достъпен и увлекателен начин. Очаква се серията да продължи с лекция на изтъкнатия български полярен изследовател проф. д-р Христо Пимпирев, чиято дата очаква официално потвърждение.