Близо 20 души са имали нужда от медицинска помощ в първия ден на фестивала „Hills of Rock“ в Пловдив. Най-многобройни са случаите на припадане след топлинно изтощение в резултат на високите температури.

„Пет от случаите бяха по-сериозни. Имаше момче с по-специфични припадъци. Наложи се да му окажем спешна помощ и да бъде транспортирано с линейка. Повечето от случите касаеха млади хора, които употребяват алкохол, но не се хранят. Всичко това, съчетано с температурите води до случаи на топлинно изтощение. Все пак, броят на нуждаещите се от медицинска помощ бяха изключително малко спрямо температурите над 40 градуса и безразсъдството на някои посетители“, обясни  Никола Дойчев от Доброволно формирование „Пловдив 112“ пред Фокус. Сред припадналите след топлинно изтощение са както жители и гости на града от цяла България, така и от чужбина. 

„Препоръчваме на посетителите на фестивала да си вземат слънцезащитни дрехи, слънцезащитно масло за мазане. Изключително важно е да пият много вода и да не прекаляват с алкохола. Жега и алкохол е изключително лоша комбинация, която понякога води до фатални последствия“, каза още Никола Дойчев.