В концертната зала на НУМТИ „Добрин Петков“ се състоя дебютният концерт на новосформирания струнен квартет „Пловдив“ в състав Стефан Хубенов (цигулка), Виктор Костов (цигулка), Христо Илиев (виола) и Йордан Вичев (виолончело) – млади пловдивски инструменталисти, възпитаници на НУМТИ „Добрин Петков“.
В програмата прозвучаха Струнен квартет № 2 от Александър Бородин и Струнен квартет № 12 оп. 96 „Американски“ от Антонин Дворжак.
 
„Идеята на квартет "Пловдив" е да се развие камерната музика в Пловдив, защото това е традиция, която се е изгубила преди повече от 30 години. В най-смелите ни мечти този квартет ще остане за дълго време и ще послужи за основа за възвръщането на една стара традиция, която дава възможност на пловдивската публика да се наслади на магията на струнния квартет.“, коментира талантливият цигулар Стефан Хубенов.
 
След края на концерта директорът на НУМТИ „Добрин Петков“ Нели Попова-Коева връчи на четиримата инструменталисти почетни плакети, в знак на благодарност и признателност за участието им в състава на симфоничния оркестър на Тържествения концерт „Пловдив – звезди от музика“ по случай 100 години от рождението на Добрин Петков“, състоял се на 1 септември 2023 г. на Античния театър.