Премиерът Бойко Борисов категорично отрече да е правил заменкии, да има сметки в чужбина и да притежава офшорни компании.

Той опроверга и всички обвинения срещу него, свързани с имота му в Банкя, където живее.

"Човекът, който спря заменките в София, се казва Бойко Борисов" настоя лидерът на ГЕРБ и показа пред Нова тв данъчната си декларацията, за да се види, че няма нищо незаконно.

"Това е един и същи имот, където съм се родил, където живея, където ще умра", настоя той и обвини опозицията за това, че вместо да се фокусира върху предстоящите евроизбори се занимава единствено с компромати.

"Срамувам се с това, което стана през последните месеци. Тежко ни урониха престижа. Извадили сме си поуките", категоричен бе Борисов по повод да имотните скандали, разразили се през последните месеци и довели до оставки в редиците на управляващите.

"Не съм знаел. Никога не съм ходил на гости на тези хора", каза още премиерът.

Във връзка с политическата съдба на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, чието име също се замеси в "Апартаментгейт", Борисов коментира: "Аз го изтеглих назад, за да може той да усети, че е сгрешил. Фразата, която изтърва: "Мен няма кой да ме накаже", вбеси хората".

Според него, ако партията получи слаб резултат на предстоящия евровот, вината ще е предимно негова, защото е лидер на ГЕРБ.

Като постижение в управлението на ГЕРБ Борисов посочи ръстът на средната работна заплата за страната и заяви: "Когато БСП управлява, бюджетите са дефицит. Нашите бюджети са на излишък".

Според него като заслуга на сегашното правителство може да се посочи увеличението на заплатите на военните, учителите и надзирателите в затворите, както и завишените средства в бюджета, предназначени за хората с увреждания, както и за образование.

Бойко Борисов посочи още, че за него най-важно за европейските избори е страната ни да изпрати там най-добрите хора, които да могат да защитават нейните интереси.

На традиционните блиц въпроси премиерът отвърна, че най-доброто място за живеене е Европа, а за свой любим политик, извън неговата партия, неочаквано посочи водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки.

За свой порок пък Борисов посочи тютюнопушенето, а на въпроса кой е негов най-добър приятел, отговори: "Нямам!"

Снимка: БГНЕС