Не столичани в повече, а българи в повече, та дори и на хиляди километри от родината - нашенки си спретнаха лют скандал в лондонското метро, като се изпокараха на чист български език пред нищо неподозираните пътници. 

Дано никой от пасажерите не поназнайва родния ни език, тъй като епитетите, с които той е приложен от нашенките, отново „прославя“ народа ни. 

Освен богат репертоар от "селянка, малоумница и простачка" и обидни възрастови квалификации, едната жена започва да води полемика: "Знаеш ли коя съм аз и с кой се занимаваш...  Ей т'ва сте вие българите... не искам да имам нищо общо с вас".

"Седим си ние в метрото с майка ми и си говорим най-нормално на български и ето реакцията на този индивид, провокиран от чуването на собствения си език. Някой да я познава?", пише пък Симона Димитрова, заснела клипа и публикувала го в една от големите групи на българската диаспора в Англия обаче не  

Дали жените са си "седяли" мирно или по някакъв начин заснеманата е била предизвикана не става ясно от записа, но пък въпросната българка е крещящо ясна /в пряк и преносен смисъл/. Възможно е тя да е била провокирана, възможно е да има и друга причина, но оправдава ли това грозната сцена в Лондон? Не трябва ли българите в чужбина да са сплотени и да се поддържат? Не трябва ли фактът, че са на хиляди километри от родината да ги обединява?

А после се чудим защо недолюбват нашенци в чужбина... 

 

  дсад